Restauracje z Łodzi w elitarnym przewodniku kulinarnym Gault&Millau [LISTA]

Czytaj dalej
Fot. materiały prasowe
Kamila Sochacka

Restauracje z Łodzi w elitarnym przewodniku kulinarnym Gault&Millau [LISTA]

Kamila Sochacka

16 spośród 580 polskich restauracji, które trafiły na karty jednego z najbardziej cenionych na świecie przewodników kulinarnych, znajduje się w Łodzi

Ichociaż jedna z nich plasuje się nawet w pierwszej pięćdziesiątce najlepszych lokali w kraju, mamy też kilka powodów do zmartwień. W połowie lat 60. ubiegłego stulecia dwóch francuskich krytyków kulinarnych Henri Gault i Christian Millau stworzyli przewodnik kulinarny, który dziś jest jednym z najbardziej prestiżowych tego typu wydawnictw na świecie. Czapa kucharska Gault&Millau waży w świecie tak restauratorów, jak i smakoszy wiele, tym bardziej że inspektorzy przewodnika (jak ma to miejsce w przypadku Michelin) odwiedzają lokal anonimowo.

Pozostało jeszcze 80% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Kamila Sochacka

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.dzienniklodzki.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.